MANİSA / SELENDİ - Fatih Ortaokulu

Kas

Bir 10 Kasım'da daha cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü milletçe özlemle yâd ediyoruz.   Kahraman ecdadımızın istiklal ve istikbal mücadelesini cumhuriyetle taçlandıran, evlatlarımıza bölgesinde örnek, dünyada saygın bir ülke armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını her daim hayırla hatırlayacağız. Gazi'yi ebediyete uğurladığımız günün 85. yıl dönümünde hepimize düşen en büyük görev, "En büyük eserim!" dediği cumhuriyetimizi nice yüzyıllar yaşatmak ve geleceğimize yönelik atılımlarımızın esin kaynağı hâline getirmektir.

Kas

23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla Türk Milletinin yaşamında yeni bir dönem başlamış oluyordu. Artık halkın temsilcilerinden oluşan TBMM’nin üstünde hiçbir güç yoktu. 20 Ocak 1921’de kabul edilen Teşkilat-ı Esasiye Kanunu ile egemenliğin kayıtsız şartsız ulusta olduğunu açıkça ilan etmişti.
Yürürlükteki sistem adı konmamış bir cumhuriyetti. Millî Mücadele’yi başarıyla tamamlayarak düşmanı yurttan atan, saltanatı kaldıran, Lozan barış görüşmelerini başlatan TBMM, 1 Nisan 1923’te yeniden seçimlere gitme kararı almış ve yapılan seçimlerden sonra yeni Meclis 11 Ağustos 1923’te açılmıştı. Lozan Antlaşması onaylanıp, Ankara başkent yapıldıktan, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Grubu 9 Eylül 1923’te Halk Partisine dönüştürüldükten sonra sıra rejimin adının konmasına gelmişti. Mustafa Kemal Paşa, 28 Ekim 1923 akşamı Çankaya’da Kâzım Paşa (Özalp), İsmet Paşa (İnönü), Fethi Bey, Rize Milletvekili Fuat Bey ve Afyonkarahisar Milletvekili Ruşen Eşref Bey’in de yer aldığı bir toplantıda “Yarın Cumhuriyet’i ilan edeceğiz!” diyerek bir süreden beri üzerinde çalıştığı cumhuriyet yönetimine geçme düşüncesini açıkladı.
Toplantı sonrasında Mustafa Kemal Paşa, İsmet Paşa ile çalışarak Teşkilat-ı Esasiye Kanunu’nun bazı maddelerinde yapılacak değişiklikleri kararlaştırdılar. Ertesi gün Meclis toplantısına geçildi. İvedi olarak görüşülen teklif “Yaşasın Cumhuriyet!” sesleri arasında alkışlarla kabul edildi (29 Ekim 1923). Ardından Cumhurbaşkanlığı seçimine geçildi ve Mustafa Kemal Paşa katılanların oy birliği ile Cumhurbaşkanı seçildi. Cumhurbaşkanı 30 Ekim 1923’te de İsmet Paşa’yı Başbakan olarak atadı. Cumhuriyet’in ilan edildiği aynı gece telgrafla yurdun dört bir yanına bildirildi. Halk coşkuyla Cumhuriyet’in ilanını kutladı.
Bu güzel vatanı ve Cumhuriyeti bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere aziz vatanımızın bütünlüğü ve bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan aziz şehit ve gazilerimizi rahmet ve sonsuz minnetle anıyor, tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularla kutluyoruz.
Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun!

Kas

Okulumuz öğrenci, veli, servis şoförleri, öğretmen ve ilçemizdeki diğer okullarda görev yapan idareci ve öğretmenlerin katılımıyla okulumuzda tavuk pilav hayrı düzenledik.

Kas

2023 2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Aile Birliği ve Veli Toplantımızı velilerimiz ve öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleştirdik.

Nis

Manisa'da Her Yerde İngilizce Projesi kapsamında İlçemizde düzenlenen Kahoot yarışmasında 7. sınıf öğrencilerimiz ilçe 2.si olarak dereceye girmeyi başardı. Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Dünya Otizm ve Farkındalık Haftası Etkinlikleri

Kütüphanecilik Haftası Etkinlikleri

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve M.Akif ERSOY'u Anma Günü etkinlikleri kapsamında Selendi İlçe Programı 13.03.2023 tarihinde okulumuzca gerçekleştirilmiştir. Emeği geçen tüm Öğretmen ve Öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda Şubat Ayı İçerisinde Yapılan Denetimlerde Sınıf İçerisinde En Düzenli ve Temiz Sınıfımızı Seçip Ödüllendirdik.

Ock

2022 2023 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Karnelerimizi ve Okulumuzda yıl boyu gerçekleştirilen denemeler ve etkinliklerin sonucunda başarılı öğrencilerimize hazırlamış olduğumuz başarı belgelerimizi öğretmenlerimizle birlikte öğrencilerimize verdik. Tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ock

Dönem boyunca ilçe genelinde yapılan yarışmalarda dereceye girerek okulumuzu gururla temsil eden ve deneme sınavlarında başarılı olan öğrencilerimizi çiğ köfteciye götürerek ödüllendirdik. Günün sonunda dönem boyunca kaybettikleri enerji açığını baklava şöleni ile kapattık. Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ara

Okulumuz 6-A Sınıfı öğrencimiz Mustafa Eren BAYRAM 24 Kasım Öğretmenler Günü konulu şiir yarışmasında ilçe 1. si olmuş ve ödülünü İlçe Kaymakamımız Sayın İbrahim Okumuş'un elinden almıştır. Öğrencimiz ve emeği geçen Türkçe Öğretmenlerimizi tebrik ederiz. Yine 8-C Sınıfı öğrencimiz Fadime Nur ŞENTÜRK ve Hasibe Yörük'ü de güzel şiirlerinden ve gayretlerinden dolayı tebrik ederiz.

Kas

Okulumuz 7. sınıf öğrencisi Hasibe Nur YÖRÜK, Selendi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü etkinlikleri kapsamında düzenlemiş olduğu şiir yarışmasında ilçe ikincisi olmuştur. Öğrencimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Kas

Okulumuz yemekhanesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet ATAŞMAN ve Şube Müdürü Celal AKINCI tarafından 07.11.2022 tarihinde denetlendi.

Kas

KAN HAYATTIR dedik ve Fatih Ortaokulu Personeli olarak Şehirlioğlu İlkokulumuzun kan bağışı kampanyasına destek olduk.